a

Lorem ipsum dolor sit amet. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis biben dolor dum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

 Vr 13.00 – 17.00 | Za 09.00 – 15.00

Ontdek door te scrollen

Gebron Trading

  /  Geen categorie   /  Hoe het ooit begon….

Hoe het ooit begon…..

Misschien vinden jullie het wel leuk om eens te weten hoe het ooit allemaal begonnen is.

Na ongeveer 13 jaar voor de werkgever gewerkt te hebben had ik enorme zin in een nieuwe uitdaging die al langer zat te kriebelen. Ik wilde graag zelf gaan ondernemen en een hoveniersbedrijfje starten.  In 2003 ben ik naar de kamer van koophandel gegaan en me laten inschrijven. Al snel groeide het werk in de tuinen tot boven mijn oren en nam ik verschillende mensen in dienst. Ik huurde een betrekkelijk kleine opslagloods in Hardinxveld voor de opslag van de materialen en gereedschappen maar al gauw werd dat behoorlijk krapjes. We maakten een 2e verdieping maar ook dat bleek al snel niet voldoende.

                   

 

 

Ik kocht op een gegeven moment een vrachtauto vol fruitkisten. Beetje spannend maar wat bijverkoop leek me wel leuk en iets met hout en hergebruiken had ik wel. Maar oeps het bleek een partij kisten te zijn die helemaal niet liep, de afmetingen waren niet zo als de meeste klanten wilden en uiteindelijk verkocht ik ze wel maar erg hard liep het niet. Maar niet zo gauw uit het veld geslagen kon ik een tijdje daarna een partij wijnvaten op de kop tikken. Dat leek me ook wel een heel gaaf product en dat was een schot in de roos. Algauw moest ik een bedrijfshal erbij huren omdat ik de vaten per vrachtauto uit frankrijk inkocht. Er zaten er dan zo’n 200 stuks in. Ik verkocht ze meestal voor het gebruik als regenton of plantenkuip in de tuinen.

Nooit had ik kunnen denken dat ik duizenden fruitkisten per jaar zou gaan verkopen en dat zelfs de Makro en Albert Hein klant werden bij ons. Uiteindelijk kreeg ik klanten voor fruitkisten tot in het verre buitenland en zelfs gingen de kisten per zeecontainer helemaal naar Suriname. Een kist uit holland vinden ze daar echt gaaf blijkbaar. En dan te bedenken dat een deel van de kisten die ik inkocht weer uit Brazillie kwamen. Dus de kisten gingen heen en weer op de boot over de oceaan.  Ook steeds meer bedrijven kochten kisten voor kerstpakketen en reden we het hele land door met een aanhanger om er aan mee te werken dat de werknemers op tijd hun welverdiende kerstpakket in ontvangst konden nemen. Ieder jaar breide ons assortiment verder uit en inmiddels verkopen we nu zo’n 50 soorten houten kisten en een groots assortiment kleine en grote wijnvaten, houten kuipen meeste van onze producten komen uit Frankrijk, Spanje, Schotland, polen, Roemenie en Hongarije.

Wij vinden het ongelooflijk gaaf en interessant om te zien waar onze klanten onze producten voor gebruiken en wat je met een eenvoudige fruitkistje of wijnvat wel niet kan doen. daar hoop ik jullie meer van te laten weten en zien in de volgende blog.

Tot de volgende keer!

Groeten Gerbert

 

 

Post a Comment