a

Lorem ipsum dolor sit amet. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis biben dolor dum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

 Vr 13.00 – 17.00 | Za 09.00 – 15.00

Ontdek door te scrollen

Gebron Trading

  /  regenton   /  Gebruik een houten wijnvat als regenton, stijlvol en duurzaam in je tuin!

Een gebruikt eikenhouten wijnvat is niet alleen functioneel maar ook mooi om je tuin mee te decoreren.

 

Voordelen:

 

  1. Decoratief en Functioneel

Houten regentonen zijn er in verschillende soorten maten. Je kunt ze gebruiken voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld als kleine tuinvijver, bloembak, statafel of zelfs een hondenhok. Ideaal dus om meet te decoreren.

 

  1. Het voorkomen van waterschade

De regentonnen zijn zeer geschikt om regenwater op te vangen van daken.

Op deze manier kan het opvangen bijdragen om overstroming schade te voorkomen. De riolering word ontlast en daardoor kan het helpen waterschade te voorkomen.

 

  1. Subsidie

 

Verschillende gemeenten stimuleren wateropvang en willen subsidie geven als u een regenton aanschaft. Ook zijn er gemeente die subsidie geven voor het afkoppelen van waterafvoeren. Het water moet dan worden opgenomen in de bodem of afgevoerd naar een sloot.

 

  1. Zelfvoorzienend

 

Met een regenton kan je heel veel liters regen water per jaar opvangen en voor verschillende doeleinden gebruiken denk bijvoorbeeld aan watergeven in een droge periode aan je bomen, planten of gazon. Het kan dus een fikse besparing opleveren op de waterrekening.

 

  1. Gezond voor planten

 

In regenwater zit bijna geen kalk en daarom super gezond voor de planten in de tuin of bloembak. Het word ook wel zacht water genoemd.

 

  1. Lange levensduur

 

Regentonnen van oude gebruikte wijnvaten zijn gemaakt van een eikenhout dit is een harde houtsoort. Als de bodem van de ton vrij staat van de grond en goed droog blijft kan de regenton zeker 15 jaar goed blijven.

 

 

 

Post a Comment